NEWS:

Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Forum προβολών - συζητήσεων που περιλαμβάνει Δεντρώδη, θαμνώδη, και άλλα Καλλωπιστικά είδη φυτών.

Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό supergeorge την Κυρ Αύγ 26, 2012 11:30 pm

Εικόνα
Παυλώνια - Paulownia tomentosa (άνθη)Η Παυλώνια (Paulownia) είναι ένα γένος φυτών της μονογονικής οικογένειας Paulowniaceae, που αποτελείται από 6-17 είδη, που σχετίζονται και μερικές φορές περιλαμβάνονται στο Scrophulariaceae. Είναι ενδημικά φυτά κυρίως στην Κίνας, από το νότιο μέχρι το βόρειο Λάος και το Βιετνάμ, ενώ καλλιεργούνται στην ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και την Κορέα. Το γένος, που αρχικά ονομαζόταν Παβλόβνια, αλλά τώρα αποκαλείται συνήθως Παυλώνια, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της βασίλισσας Άννας Pavlovna της Ολλανδίας (1795-1865), κόρη του Τσάρου Παύλου (I) της Ρωσίας. Ονομάζεται επίσης "δέντρο της πριγκίπισσας" για τον ίδιο λόγο.

Η Paulownia fortunei είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο με εμπορική αξία, καθώς καλλιεργείται για την παραγωγή ξυλείας (ξύλο σκληρού τύπου).

Η Paulownia tomentosa (επίσης γνωστή ως Αυτοκρατορικό Δέντρο ή Δέντρο της Πριγκίπισσας ή Foxglove Tree - χελιδονόδεντρο, Παο Τονγκ στα κινέζικα και Kiri στην Ιαπωνία) είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο του γένους Paulownia, ενδημικό στην κεντρική και δυτική Κίνα, αλλά φυτό εισβολέας στις ΗΠΑ. Φθάνει σε ύψος τα 10-25 μ., με μεγάλα πεντάνευρα φύλλα σε σχήμα καρδιάς, που το μήκος τους κυμαίνεται από 15-40 εκατοστά, και αναπτύσσονται σε αντικριστά ζεύγη επάνω στο στέλεχος. Σε νεαρή ηλικία, τα φύλλα σχηματίζουν σπείρες ανά τρία και μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της πιο ώριμης ηλικίας. Το χαρακτηριστικό τού μεγάλου μεγέθους σε νεαρή ανάπτυξη, είναι αυτό που αξιοποιείται από τους κηπουρούς: κλαδεύοντας το δέντρο, εξασφαλίζουν ότι θα υπάρχει πλούσια νέα φυλλωσιά κάθε χρόνο, με τεράστια φύλλα που γίνονται μέχρι και 60 εκατοστά σε πλάτος. Αυτό είναι δημοφιλές στο σύγχρονο ύφος κηπουρικής, που χρησιμοποιεί μεγάλα φυλλώδη και "αρχιτεκτονικά" φυτά.

Τα λουλούδια σχηματίζονται πριν από τα φύλλα, νωρίς την άνοιξη, σε ταξιανθίες μήκους 10-30 εκατοστά. Τα άνθη κάθε ταξιανθίας έχουν σωληνωτό σχήμα με μοβ στεφάνι μήκους 4-6 εκατ., και θυμίζουν τα άνθη του φυτού δακτυλίς. Ο καρπός είναι μια ξερή κάψα σε σχήμα αυγού, μια κάψουλα 3-4 εκατοστών, που περιέχει πολλά μικρά κουκούτσια. Τα κουκούτσια αυτά, οι σπόροι, είναι καλυμμένα με χνούδι που μοιάζει με πούπουλα ή φτερά και αυτό βοηθάει στη διασπορά τους από τον άνεμο και το νερό. Τα κουρεμένα δέντρα δεν παράγουν λουλούδια, καθώς αυτά σχηματίζονται μόνο σε ώριμο κλαδί.

Το φυτό Paulownia tomentosa μπορεί να επιβιώσει έπειτα από καταστροφικές πυρκαγιές, διότι οι ρίζες του μπορούν να αναγεννηθούν εκ νέου, αναπτύσσοντας ταχύτατα καινούρια στελέχη. Είναι ανεκτικό στη ρύπανση και δεν είναι ιδιότροπο στον τύπο σύνθεσης του εδάφους. Για το λόγο αυτό λειτουργεί οικολογικά ως πρωτοπόρο φυτό αναδάσωσης. Τα πλούσια σε άζωτο φύλλα του είναι καλή τροφή για τα φυτοφάγα ζώα και την κτηνοτροφία, και οι ρίζες του προλαμβάνουν την διάβρωση και την απογύμνωση του εδάφους. Αλλά τελικά, η Paulownia κατατροπώνεται από τα ψηλότερα δέντρα που τη σκιάζουν. Δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στη σκιά των άλλων δέντρων. Η Paulownia είναι φυτό εξαιρετικά ταχείας ανάπτυξης. Μερικά είδη σε φυτείες Παυλώνιας μπορούν να υλοτομηθούν και να χρησιμοποιηθούν για ξυλεία ακόμα και 5 χρόνια μετά την σπορά τους. Από την στιγμή που το φυτό υλοτομηθεί, ξαναγεννιέται από το ήδη υπάρχον ριζικό σύστημα, και για' αυτό έχει αποκτήσει το όνομα του "φυτό του Φοίνικα". (Ο φοίνικας ήταν ένα μυθικό πουλί που είχε την ικανότητα να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του). Η Παυλώνια έχει χρησιμοποιηθεί σαν δέντρο αναδάσωσης σε διάφορες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Κίνα, η ΗΠΑ και ο Παναμάς.

Τα δέντρα που έχουν γρήγορη ανάπτυξη, όπως η Paulownia είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην παραγωγή βιομάζας. Η ενέργεια από τη βιομάζα της Paulownia προέρχεται ουσιαστικά από τον ήλιο, καθώς το φυτό φωτοσυνθέτει την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα. Ο κορμός και τα κλαδιά του δέντρου μεταποιούνται σε δισκία - σφαιρίδια, σε ροκανίδι ή σε πλίνθους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σαν καύσιμο σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ακριβώς και το κάρβουνο.

Στην Κίνα, ένα παλιό έθιμο είναι η φύτευση ενός "αυτοκρατορικού δέντρου", όταν γεννιέται ένα κοριτσάκι. Το ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο είναι ώριμο συγχρόνως με το κορίτσι. Όταν είναι κατάλληλη και επιλέξιμη για γάμο, τότε το δέντρο κόβεται και λαξεύονται διάφορα ξύλινα είδη για την προίκα της. Η ξυλογλυπτική σε ξύλο από Paulownia είναι μορφή τέχνης στην Ιαπωνία και στην Κίνα. Σύμφωνα με τους μύθους αλλά και στοιχεία από καταγραφές, η χρήση του δέντρου χρονολογείται πριν από 2600 χρόνια, όταν οι άνθρωποι στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν αυτό το δέντρο για διάφορους σκοπούς. Στο έργο Zhung Tze, αναφέρεται ότι "ο Phoenix πέταξε από τη νότια θάλασσα προς τα βόρεια θάλασσα, χωρίς να κουρνιάσει σε κανένα άλλο δέντρο εκτός από την Paulownia και δεν έτρωγε παρά μόνο τον καρπό του μπαμπού". Σύμφωνα με το μύθο, λέγεται ότι ο "Φοίνιξ" ( Phoenix) θα προσγειωθεί στο "αυτοκρατορικό Δέντρο", μόνο όταν ένας καλός κυβερνήτης βρίσκεται στην εξουσία. Οι Κινέζοι φυτεύουν το δέντρο Paulownia εδώ και πολλούς αιώνες γύρω από τα σπίτια τους, για να τους φέρει καλή τύχη και να προσελκύσουν τον Φοίνικα.

Πολλά ασιατικά έγχορδα όργανα κατασκευάζονται από Paulownia tomentosa, όπως το ιαπωνικό koto και το zithers gayageum της Κορέας. Ιστορικές αναφορές από την Κίνα, που χρονολογούνται ήδη από το 1049 π.Χ., δηλώνουν ότι η Paulownia καλλιεργούνταν σε φυτείες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ξυλείας.

Οι απαλοί, ελαφροί σπόροι του χρησιμοποιούνταν συνήθως ως υλικό συσκευασίας από τους Κινέζους εξαγωγείς πορσελάνης, κατά τον 19ο αιώνα, πριν από την ανάπτυξη της συσκευασίας από πολυστερίνη. Σε κάποιες περιπτώσεις που η συσκευασία είχε διαρροή ή ανοιγόταν, τότε στις χώρες διέλευσης υπήρχε διασπορά των σπόρων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. Αυτό, μαζί με τους σπόρους που σκόπιμα απελευθερώνονταν από τα δείγματα για να φυτευτούν ως διακοσμητικό, επέτρεψε στο είδος να γίνει ένα ζιζάνιο δέντρο εισβολής σε περιοχές όπου το κλίμα είναι κατάλληλο για την ανάπτυξή του, ιδίως την Ιαπωνία και τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paulownia
http://en.wikipedia.org/wiki/Paulownia_tomentosa
http://www.paulowniatrees.com.au/History.htm

Εχει εμπειρια κανεις πανω σ'αυτο;
Εχω σπειρει σπορους σε κουπακια πριν 2 βδομαδες περιπου.
Φυτρωσαν καμμια 24 μεχρι στιγμης.
Διαβασα αρκετα και μου προκαλεσε το ενδιαφερον.
Τοχει δοκιμασει κανεις; :roll:
Άβαταρ μέλους
supergeorge
 
Δημοσ.: 44
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 29, 2012 2:22 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό giza την Δευτ Αύγ 27, 2012 12:51 am

Πολύ όμορφο φυτό και σημαντικές πληροφορίες.Μπράβο σου supergeorge .To φυτό το έχω δεί σε δρόμους αλλά ποτέ ανθισμένο,επίσης και σε αυλές μονοκατοικιών.Σου εύχομαι καλορίζωτα και αν σου πάνε καλά θα ήθελα ένα φυτάκι για το χτήμα μας (πορτοκαλαιώνας).Υπάρχει ένα χώρος άδειος ,περνάει δίπλα δρόμος και φυτρώνουν μόνο χόρτα.Κάθε καλοκαίρι τρέμει η ψυχή μας γιατί πετάνε τσιγάρα οι οδηγοί και τρέχουμε συνέχεια να σβήνουμε φωτιέςέχω φυτέψει κάποιες περικοκλάδες αλλά παρόλο που τα κόβουμε αγριόχορτα βγαίνουν συνέχεια.Είχα φυτέψει κάκτους που επίσης ανακόπτουν τη φωτιά αλλά μας τα έκλεψαν.Τους σπόρους που τους βρήκες .Μέσω ιντερνετ ή απο φυτό?
Οι σπόροι που σπέρνουμε σήμερα είναι οι κήποι του αύριο.
Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ
Άβαταρ μέλους
giza
 
Δημοσ.: 569
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 12, 2012 3:18 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό supergeorge την Δευτ Αύγ 27, 2012 8:47 am

giza έγραψε:Πολύ όμορφο φυτό και σημαντικές πληροφορίες.Μπράβο σου supergeorge .To φυτό το έχω δεί σε δρόμους αλλά ποτέ ανθισμένο,επίσης και σε αυλές μονοκατοικιών.Σου εύχομαι καλορίζωτα και αν σου πάνε καλά θα ήθελα ένα φυτάκι για το χτήμα μας (πορτοκαλαιώνας).Υπάρχει ένα χώρος άδειος ,περνάει δίπλα δρόμος και φυτρώνουν μόνο χόρτα.Κάθε καλοκαίρι τρέμει η ψυχή μας γιατί πετάνε τσιγάρα οι οδηγοί και τρέχουμε συνέχεια να σβήνουμε φωτιέςέχω φυτέψει κάποιες περικοκλάδες αλλά παρόλο που τα κόβουμε αγριόχορτα βγαίνουν συνέχεια.Είχα φυτέψει κάκτους που επίσης ανακόπτουν τη φωτιά αλλά μας τα έκλεψαν.Τους σπόρους που τους βρήκες .Μέσω ιντερνετ ή απο φυτό?

Καλημερα giza. :Bye:
Εγω επαθα Παουβλομανια :Happy2:
Δεν το βλεπεις ανθισμενο γιατι μαλλον το κλαδευουν να μην παρει υψος γιατι γινεται τεραστιο.
Στα βορεια που ειμαι γω αν παγωσουν τα μπουμπουκια στισ αρχες της Ανοιξης οπως και σε αλλα δεντρα παλι δεν προλαβαινει να βγαλλει λουλουδια,αλλα βγαζει μεγαλα φυλα.
Αν ειναι κοντα σε κτισμα δεν κανει γιατι μπορει να τα ξηλωσει ολα.
Ειναι για ανοιχτο μερος.
Μεγαλωνει ταχυτατα.
Εγω η ποικιλια που διαλεξα ειναι για βορεια μερη που αντεχει σε παγωνιες.
Ειναι η ποικιλια Paulownia Tomentosa.
Ειμαι στο νομο Κοζανης και εχουμε παρατεταμενες παγωνιες ορισμενες φορες.
Σπορους βρηκα μεσω ιντερνετ.
Φυτα ακομα δεν ειδα σε φυτωρια.
Ειδα βεβαια 1 μοναδικο στην περιοχη μου και μου ειπε οτι καθε μερα το βλεπει που μεγαλωνει.Το πηρε δοκιμαστικα.
Οσο ειναι νεο βγαζει τεραστια φυλλα.
Σπορους παρηγγειλα απο δω :
http://www.valentine.gr/seeds111.php

Paulownia tomentosa (Παυλώνια - Δέντρο Αυτοκράτειρα)
Λεει οτι εχει 200 σπορους ,αλλα εγω οταν πηρα λιγους απο το φακελακι με το ματι να σπειρω για δοκιμη,υπολογισα καμμια 50 ,μου βγηκαν 100 και.
Πιστευω οτι εχει καμμια 500 μεσα.
Ακομα ειναι σε εμβρυικο σταδιο,δεν ξερω πως θα εξελιχθουν.
Τις πρωτες μερες φυτρωσαν γυρω στα 24 αλλα τα υπολοιπα ακομα κοιμουνται.
Δεν ξερω μεγαλωνοντας πως θα συμπεριφερθουν.
Σε καποιο αλλο φορουμ καποιος ελεγε οτι μολις εφταναν τους 50 ποντους του χαλουσαν.
Δεν ξερω εμενα πως θα μου πανε, γιατι σε μας πλησιαζει το Φθινοπωρο και εχουμε νωρις κρυα.
Στην πορεια θα τα δουμε ολα.
Εδω θαμαστε να ξανασχολιασουμε. :Bye:

Υ.Γ
Για να λες οτι κτημα σας ειναι Πορτοκαλεωνας τοτε εισαι σε παραθαλλασιο μερος.
Εχει αλλες ποικιλιες της Παουλοβνια για την περιοχη σου,αλλα το σαιτ που σουδωσα εχει μονο τη δικη μου ,για κρυα.
Υπαρχουν βεβαια σαν σποροι και σε αλλα σαιτ οι αλλες ποικιλιες,ισως και δεντρακια ετοιμα.
Καλα ειναι να ρωτησεις στην περιοχη σου σε φυτωρια.
Εlogata,Fortunei και αλλες ποικιλιες για ζεστα μερη.
Άβαταρ μέλους
supergeorge
 
Δημοσ.: 44
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 29, 2012 2:22 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό giza την Σάβ Σεπ 01, 2012 12:08 am

Supergeorge είχα απαντήσει και τώρα βλέπω να μην εμφανίζεται.Τέλος πάντων .Ναι πράγματι έχουμε πολύ ζεστά καλοκαίρια ,αλλά οι χειμώνες ειδικά μετά τα Χριστούγεννα βγάζουν πάγους.Τώρα για τα φυτώρια της περιοχής μου άστα.Το site το ξέρω και παλιά είχα αγοράσει σπόρους .θα το ψάξω δεν υπάρχει περίπτωση ,γιατί μου άρεσε πολύ σα φυτό.
Οι σπόροι που σπέρνουμε σήμερα είναι οι κήποι του αύριο.
Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ
Άβαταρ μέλους
giza
 
Δημοσ.: 569
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 12, 2012 3:18 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό giza την Σάβ Σεπ 01, 2012 12:13 am

giza έγραψε:Supergeorge είχα απαντήσει και τώρα βλέπω να μην εμφανίζεται.Τέλος πάντων .Ναι πράγματι έχουμε πολύ ζεστά καλοκαίρια ,αλλά οι χειμώνες ειδικά μετά τα Χριστούγεννα βγάζουν πάγους.Τώρα για τα φυτώρια της περιοχής μου άστα.Το site το ξέρω και παλιά είχα αγοράσει σπόρους .θα το ψάξω δεν υπάρχει περίπτωση ,γιατί μου άρεσε πολύ σα φυτό.

Βρήκα πολύ ωραία την ιστορία των Κινέζων για το δέντρο.Αποδίδουν στα φυτά κάποιες ιδιότητες -ιδιαιτερότητες και μου αρέσει πολύ
Οι σπόροι που σπέρνουμε σήμερα είναι οι κήποι του αύριο.
Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ
Άβαταρ μέλους
giza
 
Δημοσ.: 569
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 12, 2012 3:18 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό supergeorge την Σάβ Σεπ 01, 2012 2:04 pm

giza έγραψε:
giza έγραψε:Supergeorge είχα απαντήσει και τώρα βλέπω να μην εμφανίζεται.Τέλος πάντων .Ναι πράγματι έχουμε πολύ ζεστά καλοκαίρια ,αλλά οι χειμώνες ειδικά μετά τα Χριστούγεννα βγάζουν πάγους.Τώρα για τα φυτώρια της περιοχής μου άστα.Το site το ξέρω και παλιά είχα αγοράσει σπόρους .θα το ψάξω δεν υπάρχει περίπτωση ,γιατί μου άρεσε πολύ σα φυτό.

Βρήκα πολύ ωραία την ιστορία των Κινέζων για το δέντρο.Αποδίδουν στα φυτά κάποιες ιδιότητες -ιδιαιτερότητες και μου αρέσει πολύ

Αντε ,επαθες και συ Παουβλομανια σαν εμενα. :mrgreen:
Εγω περιμενω να αρχισουν να μεγαλωνουν.
Παραμενουν ακομα στασιμα.
Μου ειπαν οτι τον πρωτο μηνα ετσι θαναι,αλλα μετα θα τρεχω και δε θα τα φτανω.
Αντε να δω γιατι εσκασα να τα κοιτω καθε μερα. :roll:
Ακομα και την νυχτα τα ονειρευομαι. :Happy2: :Happy2:
Άβαταρ μέλους
supergeorge
 
Δημοσ.: 44
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 29, 2012 2:22 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό giza την Κυρ Σεπ 02, 2012 12:13 pm

Είναι να μην το έχεις .Επειδή περνάω και εγώ τέτοιες φάσεις με τα φυτά ,κατανοώ τη σου συμβαίνει αυτή τη στιγμή.Πρόσφατα έλειψα για 10μέρες ,πέρναγα πολύ ωραία εκεί που ήμουν ,όμως δεν μου βγαίναν απο το μυαλό τα φυτά μου.Στην επιστροφή με περίμεναν εκπλήξεις δυσάρεστες και ευχάριστες.Κάποια φυτά είχαν αρπάξει άγρια ,όμως βρήκα φυτά ανθισμένα που όλο το καλοκαίρι μου βγάλανε το Χριστό .Φύγε αν μπορείς 2-3μέρες να ηρεμήσεις και να δείς στην επιστροφή εκπλήξεις.Good luck
Οι σπόροι που σπέρνουμε σήμερα είναι οι κήποι του αύριο.
Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ
Άβαταρ μέλους
giza
 
Δημοσ.: 569
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 12, 2012 3:18 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό supergeorge την Κυρ Σεπ 02, 2012 7:01 pm

giza έγραψε:Είναι να μην το έχεις .Επειδή περνάω και εγώ τέτοιες φάσεις με τα φυτά ,κατανοώ τη σου συμβαίνει αυτή τη στιγμή.Πρόσφατα έλειψα για 10μέρες ,πέρναγα πολύ ωραία εκεί που ήμουν ,όμως δεν μου βγαίναν απο το μυαλό τα φυτά μου.Στην επιστροφή με περίμεναν εκπλήξεις δυσάρεστες και ευχάριστες.Κάποια φυτά είχαν αρπάξει άγρια ,όμως βρήκα φυτά ανθισμένα που όλο το καλοκαίρι μου βγάλανε το Χριστό .Φύγε αν μπορείς 2-3μέρες να ηρεμήσεις και να δείς στην επιστροφή εκπλήξεις.Good luck

Χαχαχααχχα λες ε;
Να την κοπανησω;
Ασε.
Μια μερα ελειψα και μολις γυρισα ,με τον φακο κοιτουσα αν φυτρωσαν, αλλα και ποσα.
Τρελλα σου λεω. :cry:
Καθε μερα τα ευλογω και τα παρακαλω να βγουνε :reqyuiem:
Αντε να δουμε συν παθουσα :Deal:
Άβαταρ μέλους
supergeorge
 
Δημοσ.: 44
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 29, 2012 2:22 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό supergeorge την Κυρ Σεπ 02, 2012 7:41 pm

Επειδη βλεπω οτι δεν εχουν καταλαβει οι συμφορουμιτες περι τινος δεντρου προκειται,ας βαλουμε μερικες διεγερτικες φωτογραφιες να
ξυπνησουμε ...........διεγερσεις :Happy2: :Happy2: :Happy2: :Happy2: :Happy2:
Εικόνα
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Με λιγα λογια.
Ειναι ενα δεντρο τεραστιων διαστασεων και ταχειας αναπτυξης.
Σε 3 χρονια μονο εχεις ενα δασος.
Τον πρωτο χρονο αν ολα πανε καλα και απο εδαφολογικης αποψεως θα φτασουν 2μιση με 3 μετρα.
Στα 3 χρονια ,παλι με τα ιδια κριτηρια μπορει να φτασουν τα 10 μετρα οπως λενε.
Οταν ειναι μικρο εχει τεραστια φυλλα.
Οταν μεγαλωνει,μικραινουν τα φυλλα και βγαζει ανθη μεγαλα οπως βλεπετε στις φωτο.
Ολα βαδιζουν συμφωνα με το κλαδεμα.
Η θες μεγαλα φυλλα, η θες λουλουδια.
Η θες υψος,η θες φαρδος.
Δεν ειμαι ειδικος αλλα εχω ξημεροβραδυασει ψαχνοντας πληροφοριες πανω σ'αυτο το δεντρο.
Εδω ειμαστε να ανταλλαξουμε αποψεις και εμπειριες.
Εμπειρια δεν εχω,τωρα μολις προσπαθω να την αποκτησω. :Happy2:
Άβαταρ μέλους
supergeorge
 
Δημοσ.: 44
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 29, 2012 2:22 am

Re: Paulownia-Παουλοβνια-Παυλωνια

Δημοσίευσηαπό kiriaki την Κυρ Σεπ 02, 2012 11:29 pm

τοσες μερες ειπα να μη μπω στη διαδικασια γιατι οτι βλεπω θελω να το παρω..... αλλα με αυτες τις φωτογραφιες που εβαλες ειναι αδυνατο να αντισταθω. κατι πρεπει να γινει οπωσδηποτε με αυτο το δεντρο!!!! νομιζω και εγω πως το εχω δει σε παρκα, οποτε δε θα ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει φυτο σε καποιο φυτωριο.
Άβαταρ μέλους
kiriaki
 
Δημοσ.: 902
Εγγραφη: Πέμ Μαρ 18, 2010 2:45 pm

Επόμενο

Επιστροφή στην Καλλωπιστικά φυτά και Δέντρα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης